Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: «Δεν επιδιώκουμε εκλογές»

«Δεν επιδιώκουμε εκλογές, αλλά συνιστώ σε όποιον τυχόν παίζει με το σενάριο των εκλογών να μην προκαλέσει την αξιοπρέπεια και τα αντανακλαστικά της δημοκρατικής παράταξης» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.\r\n

Βενιζέλος: «Δεν επιδιώκουμε εκλογές»

«Δεν επιδιώκουμε εκλογές, αλλά συνιστώ σε όποιον τυχόν παίζει με το σενάριο των εκλογών να μην προκαλέσει την αξιοπρέπεια και τα αντανακλαστικά της δημοκρατικής παράταξης» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.\r\n\r\nMιλώντας στη Real News και σε ερώτηση για την ΕΡΤ σημειώνει: «Οι πολίτες θέλουν πολιτική σταθερότητα, αλλαγές στο κράτος, πρωτίστως σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών και εγγυήσεων» ενώ επαναλαμβάνει τη θέση του κόμματος το οποίο «τάσσεται υπέρ της ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, αλλά με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση εν λειτουργία, ανοικτή.  Το άρθρο 15 του Συντάγματος και ο θεσμικός ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν αναστέλλονται για κάποιους μήνες. Πρόκειται για ζήτημα δημοκρατίας και θεσμικής τάξης, όχι μόνο ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής».

\r\nΟ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε διστάζει μάλιστα να χαρακτηρίσει το κλείσιμο της ΕΡΤ καταδρομική κίνηση: «Πρόκειται για μια κίνηση καταδρομική επειδή δεν έγιναν εγκαίρως τα αναγκαία βήματα στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και δεν επιτεύχθηκε εγκαίρως η μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο κράτος κατά 2.000 θέσεις. Είχαμε συμφωνήσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών που δεν έγιναν».\r\n\r\nΣτην ερώτηση αν οι κάλπες είναι μονόδρομος σε περίπτωση αδιεξόδου ο κ. Βενιζέλος απαντά:\r\n\r\n«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ, ιστορικά δεν προκάλεσε ποτέ πτώση κυβερνήσεων. Δεν κάνει πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς. Δεν δέχεται όμως τετελεσμένα, εκβιασμούς, πιέσεις, μαθήματα υπευθυνότητας γιατί έχει πληρώσει ακριβά την εθνική του υπευθυνότητα.\r\n\r\nΌποιος, συνεπώς, νομίζει ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές, κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος. Το Σύνταγμα ρυθμίζει αναλυτικά τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε μια Βουλή στην οποία δεν υπάρχει αυτοδύναμη μονοκομματική πλειοψηφία».\r\n\r\nΑναφέρει ακόμη πως «ο κ. Σαμαράς δεν είναι μόνο αρχηγός της ΝΔ, αλλά και πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Έχει, συνεπώς, την πρώτη ευθύνη και το πρώτο ενδιαφέρον να αποκατασταθούν οι όροι λειτουργίας της κυβέρνησης: προγραμματικοί, οργανωτικοί, πολιτικοί».

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY