Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Ηλία Κασιδιάρη – Από φόνους και βιασμούς μέχρι πρόκληση ναυαγίων και αποπλάνηση ανηλίκων

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο πρώτος που ανοίγει τη διαδικασία των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Ηλία Κασιδιάρη – Από φόνους και βιασμούς μέχρι πρόκληση ναυαγίων και αποπλάνηση ανηλίκων

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο πρώτος που ανοίγει τη διαδικασία των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

\r\n

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής, ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, αρνείται τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ενώ θα αμφισβητήσει και τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας.

\r\n

Τηρώντας τη γραμμή που από την αρχή προέβαλαν οι κατηγορούμενοι βουλευτές, φέρεται να υποστηρίζει ότι η δίωξη είναι πολιτική και επισημαίνει ότι η απαγγελία κατηγοριών υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Ο βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ο ρόλος που είχε στη Χρυσή Αυγή ήταν αυτός του εκπροσώπου Τύπου.

\r\n

Στο κατηγορητήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται πως συμμετείχε αδιαλείπτως σε δομημένη και διαρκή δράση ομάδα, αποτελούμενη από τρία ή περισσότερα πρόσωπα η οποία επιδίωκε τα παρακάτω αδικήματα, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι για όλα αυτά είναι υπόλογος:

\r\n

1. Παραχάραξη\r\n2. Κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων\r\n3. Πλαστογραφία\r\n4. Πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων\r\n5. Ψευδής βεβαίωση, νόθευση\r\n6.Εμπρησμός\r\n7. Εμπρησμός σε δάση\r\n8. Πλημμύρα\r\n9. Έκρηξη\r\n10. Παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες\r\n11. Πρόκληση ναυαγίου\r\n12. Δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων\r\n13. Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών\r\n14. Ανθρωποκτονία από πρόθεση\r\n15. Βαρειά σωματική βλάβη\r\n16. Αρπαγή\r\n17. Εμπόριο δούλων\r\n18. Εμπορία ανθρώπωνω\r\n19. Αρπαγή ανηλίκων\r\n20. Ακούσια απαγωγή\r\n21. Βιασμός\r\n22. Κατάχρηση σε ασέλγεια\r\n23. Αποπλάνηση παιδιών\r\n24. Πορνογραφία ανηλίκων\r\n25. Σωματεμπορία\r\n26. Ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής\r\n27. Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής\r\n28. Υπεξαίρεση\r\n29. Ληστεία\r\n30. Εκβίαση\r\n31. Απάτη\r\n32. Απάτη με υπολογιστή\r\n33. Διευκόλυνση της παρανόμου εισόδου ή εξόδου ή της παρανόμου μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών.

\r\n

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλες αυτές οι αξιόποινες πράξεις είχαν σκοπό την κερδοφορία. Όπως αναφέρεται η συγκεκριμένη ομάδα με την ονομασία Χρυσή Αυγή, είχε επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ αναφέρει πως μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, έσπασε σε δύο κομμάτια, το ένα πολιτικό και το άλλο το επιχειρησιακό με την ονομασία Λαϊκός Σύνδεσμος.

\r\n

Το κατηγορητήριο αναφέρεται και στο ιδεολογικό επίπεδο, αναφέροντας πως η Χρυσή Αυγή υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Άριας Φυλής στην οποία ανήκει ο ελληνικός λαός. Όλοι οι υπόλοιποι σύμφωνα με το κατηγορητήριο θεωρούνται για τη Χρυσή Αυγή υπάνθρωποι οι οποίοι είναι (σύμφωνα πάντα με τη Χρυσή Αυγή):

\r\n

– Αλλοδαποί\r\n- Μετανάστες\r\n- Ρομά\r\n- Ομοφυλόφιλοι\r\n- Έχοντες νοητικά ή κινητικά προβλήματα και τέλος\r\n- Οι διαφωνούντες με τις θέσεις και τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

\r\n\r\n

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

\r\n

1. Στρατιωτική δομή\r\n2. Η απόλυτος ιεραρχία, η παραβίαση της οποίας επιφέρει σκληρές για τη σωματική ακεραιότητα και την προσωπικότητα του παραβάτου συνέπειες.\r\n3. Η τυφλή υπακοή στις εντολές των ανωτέρων\r\n4. Η συνωμοτική και βάσει προκαθορισμένων κανόνων δράση, η οποία περιλαμβάνει ακόμα και αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από νεότερας ηλικίας μέλη.

\r\n

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ

\r\n

Με βάση όλα αυτά το κατηγορητήριο αναφέρει πως διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις εκ των οποίων ενδεικτικά αναφέρονται:

\r\n

1. Απόπειρα ανθρωποκτονίας με δράστη τον Κωνσταντίνο Κοντόμο.\r\n2. Ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού με τους κατηγορούμενους Δ.Λ και Χ.Σ.\r\n3. Απόπειρα ανθρωποκτονίας και άμεση συνέργεια σε αυτή με τους κατηγορούμενους Γ.Α και Α. Χ υπόθεση για την οποία περατώθηκε η κύρια ανάκριση\r\n4. Ληστεία από κοινού με τους κατηγορουμένους Α.Β και Α. Γ.\r\n5. Ληστεία από κοινού με τον κατηγορούμενο Ν. Β. κλπ\r\n6. Έκρηξη και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες με τους κατηγορούμενους Ζ. Μ\r\n7. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με κατηγορούμενους τους Α. Π. Κλπ\r\n8. Διακεκριμένη διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ με κατηγορούμενους τους Α. Π κλπ\r\n9. Απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή με κατηγορούμενους τους Β. Σ κλπ\r\n10. Ανθρωποκτονία από πρόθεση με κατηγορούμενο τον Γιώργο Ρουπακιά.\r\n\r\nΘύματα της Χρυσής Αυγής Π. Μουζουράκης και Σ. Παπάζογλου\r\n\r\nΟ βιος και η Πολιτεία του Νίκου Μιχαλολιάκου\r\n\r\nΕπιχειρησιακός αρχηγός της Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Κασιδιάρης – Τους εκπαίδευε για… «πόλεμο»!\r\n\r\nΒίντεο: Το πραγματικό πρόσωπο των Χρυσαυγιτών μπροστά στις κάμερες\r\n\r\nΠαραλήρημα του Χρήστου Παππά μέσα από τη φυλακή

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY