Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Έβαλαν κότα μέσα σε γυάλινη προθήκη σε νυχτερινό κέντρο (pics)

Μέσα σε μια γυάλα έβαλαν μια κότα οι ιδιοκτήτες ενός μπαρ στην πόλη της Δράμας και τοποθέτησαν το πτηνό ως ζωντανό ντεκόρ για να εντυπωσιάζονται οι θαμώνες και να φωτογραφίζονται με αυτό.

Έβαλαν κότα μέσα σε γυάλινη προθήκη σε νυχτερινό κέντρο (pics)

Μέσα σε μια γυάλα έβαλαν μια κότα οι ιδιοκτήτες ενός μπαρ στην πόλη της Δράμας και τοποθέτησαν το πτηνό ως ζωντανό ντεκόρ για να εντυπωσιάζονται οι θαμώνες και να φωτογραφίζονται με αυτό.\r\n\r\nΌπως αναφέρει το zoosos.gr, το οποίο έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, πρόκειται για ξεκάθαρη κακοποίηση που ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει. Οι φωτογραφίες που βλέπετε αποδεικνύουν ότι πρόκειται για πραγματικό γεγονός.

\r\n

\r\n

Σε απάντηση του συγκεκριμένου περιστατικού, ο Νικόλαος Ιώβης, κτηνίατρος και διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας  ανέφερε: “Με την ιδιότητά μου ως Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας, αφού ενημερώθηκα για το παραπάνω περιστατικό από συγγενικό μου πρόσωπο και όχι με καταγγελία από τους “Φίλους των Ζώων”, επισκέφτηκα μαζί με τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Ανέστη Παπαδούδη το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που “φιλοξένησε” την κότα.

\r\n

Μάλιστα χρειάστηκε να επισκεφτούμε παραπάνω από ένα κέντρα, διότι δεν είχαμε ακριβή πληροφόρηση. Πάντως, τελικά διαπιστώσαμε ότι όντως, σε κάποιο πάρτυ που διοργάνωσε μια παρέα νέων την προηγούμενη εβδομάδα, ένας απ’ αυτούς είχε τη φαεινή να κουβαλήσει και τη δύστυχη κότα. Τα ξημερώματα έφυγαν για τα σπίτια τους παίρνοντας και την κότα μαζί τους.

\r\n

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρέπει μεγάλοι ή νεαροί να προστατεύουμε την ευζωία των ζώων και να αποφεύγουμε χειρισμούς που τα ταλαιπωρούν ή τα βασανίζουν. Πριν καταλήξουμε στην εφαρμογή των όσων ορίζει η σχετική νομοθεσία, ας πρυτανεύει η λογική και η συμπόνια”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κύριος Ιώβης.

\r\n

\r\n

Τι λέει η νομοθεσία

\r\n

Θυμίζουμε ότι το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: “Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.

\r\n

2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».

\r\n

Στο άρθρο 13 γίνεται αναφορά στις εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα τονίζεται «1. Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 παράγραφοι 1 και 2 εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων”.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY