Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χορός εκατομμυρίων στην ποδοσφαιρική Ευρώπη

Ποια οικονομική κρίση; Η βιομηχανία του ποδοσφαίρου δείχνει ότι δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος όρος στο λεξικό της. Η είσοδος των Αράβων και των Ρώσων στο χώρο έχει δώσει μια δυναμική που μεταφράζεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.

Χορός εκατομμυρίων στην ποδοσφαιρική Ευρώπη
Ποια οικονομική κρίση; Η βιομηχανία του ποδοσφαίρου δείχνει ότι δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος όρος στο λεξικό της. Η είσοδος των Αράβων και των Ρώσων στο χώρο έχει δώσει μια δυναμική που μεταφράζεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. \r\n\r\nΟι παραδοσιακές δυνάμεις δε θα μπορούσαν παρά να ακολουθήσουν σ’ αυτό το τρελό ράλι, ώστε να μη βγουν εκτός παιχνιδιού. Το φετινό καλοκαίρι μάλιστα δεν αποκλείεται να σπάσουν αρκετά ρεκόρ ποσών που δόθηκαν για μετακινήσεις ποδοσφαιριστών

\r\n

\r\n

Ας πάρουμε πρώτα τα δεδομένα: Η Μονακό του Ρώσου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, που κέρδισε την άνοδό της στην Ligue 1 της Γαλλίας, πριν καλά καλά ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος έχει ήδη σπαταλήσει 130 εκατ. ευρώ για να φέρει στο πριγκιπάτο τους Ρανταμέλ Φαλκάο (60 εκατ. ευρώ), Χάμες Ροντρίγκεζ (45 εκατ. ευρώ) και Ζοάο Μουτίνιο (25 εκατ. ευρώ). Στο στόχαστρο της γαλλικής ομάδας βρίσκονται ακόμη οι Τζον Τέρι και Πατρίς Εβρά, μεταγραφές που αν τελικά πραγματοποιηθούν θα εκτοξεύσουν ακόμη περισσότερα το ποσό που θα έχει δαπανηθεί από μια μόνο ομάδα.

\r\n

\r\n

Από κοντά και η Μπαρτσελόνα που αναγκάστηκε να βγάλει από την τσέπη της 57 εκατ. ευρώ για να καλωσορίσει στη Βαρκελώνη το νέο μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, το Βραζιλιάνο Νεϊμάρ (αποζημιώσεις σε Σάντος και εταιρεία που είχαν από κοινού τα δικαιώματά του). Παράλληλα, επαναπάτρισε ένα δικό της παιδί, το Μπόγιαν Κρκιτς προσφέροντας 13 εκατ. ευρώ στη Ρόμα. Ας μην ξεχνάμε όμως πως οι Καταλανοί ψάχνουν βασικά για κεντρικούς αμυντικούς με τους βασικούς υποψήφιους να είναι ο Τιάγκο Σίλβα και ο Νταβίντ Λουίζ. Μπορείτε εύκολα να καταλάβετε τι ποσά θα πρέπει να δαπανηθούν για έναν έστω εξ αυτών.

\r\n

\r\n

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, πήρε καινούργιο προπονητή και θέλει να τον βοηθήσει με κάθε τρόπο. Πήρε από την βασική της αντίπαλο, την Ντόρτμουντ, το «μικρό μάγο» Μάριο Γκέτσε έναντι 37 εκατ. ευρώ, ενώ δεδομένη θεωρείται και η μετακίνηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη Βαυαρία, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το ποσό που θα καταβληθεί στη Ντόρτμουντ.

\r\n

\r\n

Η Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε… μόλις 20 εκατ. για να πείσει τη Σεβίλλη να αφήσει το αστέρι της, Χεσούς Νάβας. Φυσικά αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς οι Άραβες της Σιτι δε φείδονται χρημάτων για να φέρουν την ομάδα τους στην κορυφή της Ευρώπης. Ήδη θεωρείται «κλεισμένος» ο Φερναντίνιο της Σαχτάρ με τους Ουκρανούς να λαμβάνουν 40 εκατ.! Για τη Σίτι ακούγονται έντονα και τα ονόματα των Ίσκο και Καβάνι οι οποίοι κοστολογούνται τουλάχιστον 50 εκατ. έκαστος.

\r\n

\r\n

Τα 19 εκατ. της Πόρτο και τα 12 εκατ. της Φενερμπαχτσέ που έχουν ήδη δώσει για μεταγραφές ακούγονται λίγα σε σχέση με τα προηγούμενα, αλλά σίγουρα δεν είναι και μάλιστα στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου.

\r\n

\r\n

Ας μην ξεχνάμε πως στο κόλπο δεν έχει ακόμη μπει η Ρεάλ Μαδρίτης που ετοιμάζεται να σπάσει κάθε ρεκόρ μεταγραφής, καθώς προσφέρει 100 εκατ. ευρώ στην Τότεναμ για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ, ενώ έχει στα σκαριά και άλλες μεταγραφές στο πλαίσιο μιας γενικής ανανέωσης. Σ΄ αυτό το πλαίσιο πιθανολογείται και η απομάκρυνση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με πόσα; Άγνωστο, αλλά πόσο λίγο μπορεί να κοστίσει ο δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη;

\r\n

\r\n

Αν ζαλιστήκατε από τα ποσά, σας διευκρινίζουμε ότι δεν αναφέραμε ούτε την Παρί Σεν Ζερμέν, ούτε τη Τσέλσι του Αμπράμοβιτς και του Μουρίνιο, ούτε καν κάποια ιταλική ομάδα. Είναι άδικη λοιπόν η απορία μας περί οικονομικής κρίσης;

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY