Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ριβάλντο: «Δεν θέλουμε Μουντιάλ, υγεία και παιδεία θέλουμε»

Στο πλευρό του φτωχού λαού που διαδηλώνει κατά του Μουντιάλ 2014 τάχθηκε ο Ριβάλντο, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ανθρώπινα σχολεία-νοσοκομεία και όχι την ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Ριβάλντο: «Δεν θέλουμε Μουντιάλ, υγεία και παιδεία θέλουμε»

Στο πλευρό του φτωχού λαού που διαδηλώνει κατά του Μουντιάλ 2014 τάχθηκε ο Ριβάλντο, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ανθρώπινα σχολεία-νοσοκομεία και όχι την ποδοσφαιρική διοργάνωση. \r\n\r\n”Και μένα ο πατέρας μου πέθανε λόγω των νοσοκομείων. Είναι ντροπή”, είπε μεταξύ άλλων.\r\n\r\nοι Βραζιλιάνοι διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός πως ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου καλοκαιριού, την ίδια στιγμή που τα δημόσια σχολεία και τα νοσοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση.\r\n\r\nΗ οργή του κόσμου είναι μεγάλη, αφού βλέπει πως δεν έχει τα βασικά αγαθά στη ζωή του και η κυβέρνηση αντί να συμβάλλει στην εξάλειψη της φτώχειας, δίνει ένα καράβι χρήματα για μια ποδοσφαιρική διοργάνωση.\r\n\r\nΣτο πλευρό των χιλιάδων διαδηλωτών είναι τάχθηκε και ο σπουδαίος ποδοσφαιρικός αστέρας, Ριβάλντο, ξεκαθαρίζοντας: “Μια χώρα που σιωπά δεν μπορεί να αλλάξει. Συγχαρητήρια στο λαό της Βραζιλίας που διαδηλώνουν και δείχνουν δυνατοί και ενωμένοι. Ίσως μ’ αυτό τον τρόπο να μπορέσει να αλλάξει κάτι”.\r\n\r\nΟ πρώην άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, θυμήθηκε μάλιστα τα δικά του δύσκολα και φτωχά παιδικά χρόνια, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την διεξαγωγή του Μουντιάλ: “Δεν είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο αυτή τη στιγμή. Δεν το χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε υγεία και παιδεία.\r\n\r\nΕίναι ντροπή να σπαταλάμε τόσα πολλά χρήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τα νοσοκομεία και τα σχολεία παραμένουν σε άθλιες συνθήκες. Τόσο βία και τέτοιο χάλι.\r\n\r\nΉθελα να το βγάλω από μέσα μου γιατί ήμουν και εγώ φτωχός και βίωσα τα προβλήματα που έχουν τα δημόσια σχολεία και την έλλειψη καλού συστήματος υγείας. Ακόμα με πονάει όταν το σκέφτομαι πως ο πατέρας μου χτυπήθηκε και πέθανε, γιατί ένα νοσοκομείο στο Ρεσίφε δεν τον περιέθαλψε”.

\r\n\r\n

Στο πλευρό του φτωχού λαού που διαδηλώνει κατά του Μουντιάλ 2014 τάχθηκε ο Ριβάλντο, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ανθρώπινα σχολεία-νοσοκομεία και όχι την ποδοσφαιρική διοργάνωση. “Και μένα ο πατέρας μου πέθανε λόγω των νοσοκομείων. Είναι ντροπή”, είπε μεταξύ άλλων.

\r\nοι Βραζιλιάνοι διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός πως ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου καλοκαιριού, την ίδια στιγμή που τα δημόσια σχολεία και τα νοσοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση.\r\n\r\nΗ οργή του κόσμου είναι μεγάλη, αφού βλέπει πως δεν έχει τα βασικά αγαθά στη ζωή του και η κυβέρνηση αντί να συμβάλλει στην εξάλειψη της φτώχειας, δίνει ένα καράβι χρήματα για μια ποδοσφαιρική διοργάνωση.\r\n\r\nΣτο πλευρό των χιλιάδων διαδηλωτών είναι τάχθηκε και ο σπουδαίος ποδοσφαιρικός αστέρας, Ριβάλντο, ξεκαθαρίζοντας: “Μια χώρα που σιωπά δεν μπορεί να αλλάξει. Συγχαρητήρια στο λαό της Βραζιλίας που διαδηλώνουν και δείχνουν δυνατοί και ενωμένοι. Ίσως μ’ αυτό τον τρόπο να μπορέσει να αλλάξει κάτι”.\r\n\r\nΟ πρώην άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, θυμήθηκε μάλιστα τα δικά του δύσκολα και φτωχά παιδικά χρόνια, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την διεξαγωγή του Μουντιάλ: “Δεν είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο αυτή τη στιγμή. Δεν το χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε υγεία και παιδεία.\r\n\r\nΕίναι ντροπή να σπαταλάμε τόσα πολλά χρήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τα νοσοκομεία και τα σχολεία παραμένουν σε άθλιες συνθήκες. Τόσο βία και τέτοιο χάλι.\r\n\r\nΉθελα να το βγάλω από μέσα μου γιατί ήμουν και εγώ φτωχός και βίωσα τα προβλήματα που έχουν τα δημόσια σχολεία και την έλλειψη καλού συστήματος υγείας. Ακόμα με πονάει όταν το σκέφτομαι πως ο πατέρας μου χτυπήθηκε και πέθανε, γιατί ένα νοσοκομείο στο Ρεσίφε δεν τον περιέθαλψε”.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY